Skip to main content

Consulting

Sia Partners

Energy Forecasting Consultant

Amstelplein 1, 1096 HA Amsterdam, Pays-Bas

Company description

Sia Partners is een next generation management consultancy bureau en pionier van Consulting 4.0. We bieden een unieke mix van AI en design capabilities, om daarmee traditionele consultancy te verrijken om een nog betere waarde te leveren aan onze klanten. Met 2.200 consultants in 18 landen en expertise in meer dan 30 sectoren en diensten, optimaliseren we klantprojecten wereldwijd. Door middel van onze Consulting for Good aanpak streven we naar hoge impact door innovatieve en duurzame oplossingen voor onze klanten te ontwikkelen ten behoeve van een winstgevende transformatie. In 2009 hebben wij ons Nederlandse kantoor in Amsterdam geopend. Vanuit ons kantoor in de Rembrandttoren op de 28e etage, met een prachtig uitzicht over Amsterdam, richten wij ons op de volgende sectoren: Energy & Utilities, Financial Services, Marketing & Customer Experience, Data Science en HR, Transformation & Change. We maken een sterke groei door en hebben een indrukwekkend klantenportfolio opgebouwd, ondersteund door en samenwerkend met collega’s van onze (31) internationale kantoren. 

Job description

We zoeken een Energy Forecasting Consultant voor ons Data Science team met ruime kennis op het gebied van timeseries forecasting, data science en ervaring binnen de energiesector. Je gaat direct aan de slag bij één van onze opdrachtgevers en maakt vanaf de eerste dag onderdeel uit van een team.

Als consultant ben je toe aan een volgende stap met meerdere verantwoordelijkheden op het gebied van project- en stakeholder management. Zo ben jij een sparringpartner van de teammanagers, engineers en technische specialisten bij verschillende afdelingen, en zoek je actief de dialoog met in- en externe partners zoals projectontwikkelaars en klanten. Daarnaast heb je een enorme passie voor het kunnen bijdragen aan het realiseren van de energietransitie en ben je bekend met het vanuit de netbeheerder faciliteren en realiseren van duurzame lokale energieprojecten.

Inhoudelijk vertalen de werkzaamheden zich naar het forecasten van opwek en afname van power met zowel klassieke regressie als meer moderne machine learning modellen. Je zorgt dat er precies voorspelt kan worden hoeveel energie er opgewekt kan worden.

Qualifications

 • Je hebt ervaring met time series forecasting van elektriciteit binnen de energiemarkt.
 • Je bezit gevorderde kennis van data science (Python, SQL, Docker, Cloud).
 • Ervaring met meteorologie data en NWP modellen is een pre. 
 • Je kent de spelers in de energiemarkt en bent op de hoogte van de ontwikkelingen. 
 • Je beschikt over een afgeronde WO-opleiding.
 • Je bent zelfstandig, ondernemend en uitvoerend; in staat de werkprocessen en      werkprocedures te optimaliseren.
 • Je spreekt en schrijft Nederlands en Engels.

What we offer

 • Marktconform salaris met daarbij zeer aantrekkelijk arbeidsvoorwaardenpakket, zoals onder andere een auto en telefoon van de zaak, helder en breed financieel doorgroei pakket, bonussen en nog veel meer! 
 • Opleidingsmogelijkheden om jezelf nog verder te ontwikkelen als expert binnen jouw vakgebied. 
 • Vrijheid van ondernemerschap binnen een internationaal bedrijf.
 • Mogelijkheid tot werken op internationale opdrachten.
 • Werken vanuit huis, bij de klant of op ons inspirerende kantoor in de Rembrandttoren in Amsterdam

Additional information

Sia Partners is an equal opportunity employer. All aspects of employment, including hiring, promotion, remuneration, or discipline, are based solely on performance, competence, conduct, or business needs.